Skip to main content

Lån til refinansiering

Vi antar at du som leser dette ikke tar opp mer lån til forbruk når du allerede har en inkassosak. Eventuelle nye lån på dette tidspunktet vil normalt være for å få refinansiert gjelden. Å refinansiere lønner seg spesielt dersom du skylder penger til flere banker og kredittkortselskap.


Dette får er det mulig å få lån til, såfremt banken anser at du har inntekter nok til å betjene et nytt lån til refinansiering. Det har du sannsynligvis også, i og med at refinansieringen sannsynligvis innebærer lavere renter og totalkostnader. En annen fordel med å refinansiere er at du kan få innvilget lengre nedbetalingstid enn om du låner til forbruk. Det vil gi mindre avdrag, noe som vil til med å klare de månedlige kostnadene. Refinansiering blir stadig mer populært i Norge som følge av at mange har flere lån å betjene.

Opplysningsplikt om du har inkassosaker

Bankene har ingen praktisk mulighet til å sjekke om du har en inkassosak. Imidlertid vil mange de be deg opplyse om eventuelle aktive inkassosaker når du søker om lån. Du plikter å svare korrekt, og kan få alvorlige problemer om du bevisst gir feilaktige opplysninger om slike forhold. I rettslig forstand vil det være svindel å lyve på dette spørsmålet, så lenge formålet er å låne penger. Det er også flere andre kriterier man må oppfylle for å få lån. Likevel er det slik at refinansiering både er tilgjengelig for personer i ulike aldersgrupper og forskjellige livssituasjoner.

Sjekk renter og kostnader

Er du i tvil om refinansiering er den riktige løsningen for deg? Da bør du undersøke de rentevilkårene du har i dag. Disse kan du lett sammenligne med et tilbud om refinansiering fra en bank. På denne måten kan du enkelt se hva som er mest lønnsomt i din situasjon. Mange blir overrasket når de ser hvor mye de kan spare på å velge et refinansieringslån. Dette vil imidlertid variere fra person til person. Det er likevel lurt å undersøke mulighetene for et slikt lån.

Banker med gode refinansieringslån

Refinansiering innebærer som regel samling av flere mindre lån og kreditter. Til det trengs det ofte relativt store lånesummer. Her er fem banker med lån uten sikkerhet på inntil 500 000 kroner:

  • OPP Finans – nominell rente fra 7,5%
  • Instabank – nominell rente fra 7,99%
  • yA Bank – nominell rente fra 7,9%
  • Monobank – nominell rente fra 7,9%
  • Bank Norwegian – nominell rente fra 8,99% (maksimum lånesum er 600 000 kroner i denne banken)

Nedbetalingstid på lån

Vær oppmerksom på at nedbetalingstiden på et vanlig forbrukslån uten sikkerhet er annerledes enn for et lån som skal gå til refinansiering. Finanstilsynets regler tilsier at nedbetalingslån skal gjøres opp innen fem år, mens lån til refinansiering kan ha maksimalt 15 år nedbetalingstid.
Du kan betale ned lånet over lengre tid ved refinansieringslån.

Konklusjon - refinansier i tide

Mange sliter med mye dyr gjeld som de ikke får betalt. Dette bekymrer blant annet norske myndigheter. Dessverre er det altfor ofte slik at man har mange krav som ikke er samlet på et sted. Da blir gjerne kostnadene mye høyere enn de hadde trengt å være. Ved å velge refinansiering kan man få ned utgiftene i en krevende tid. Dette kan være med på å hjelpe deg til bedre økonomi. Refinansiering kan være den solide starten man trenger for å komme ut av problemene.


Det er lett å utsette en slik avgjørelse, og fortsette med det man er vant til. Derfor er det viktig å huske på at tidlig refinansiering kan medføre at man sparer penger fra første måned. Disse pengene taper man ved å fortsette og betale på flere lån samtidig.

Comments

Popular posts from this blog

Forbrukslån som egenkapital

Stadig flere søker etter forbrukslån , enten for refinansiering eller egenkapital til kjøp av bolig, fritidseiendom, kjøretøy og andre kapitalkrevende investeringer. Det er flere problemstillinger knyttet til dette, både økonomisk og i forhold til myndighetenes retningslinjer. Her får du svarene. Vanskelig å skaffe nok egenkapital til bolig Det nye gjeldsregisteret gjør det vanskeligere å finansiere boligen med et usikret lån. Å bruke forbrukslån som egenkapital er mest vanlig når det er snakk om kjøp av bolig. Årsaken til fenomenet er først og fremst at kravet til egenkapital er høyt, og for tiden 15% av boligens verdi. Det er dermed vanskelig for mange å spare nok. Samtidig har boligprisene økt jevnt og trutt. For mange betyr dette at det summen de må skaffe til veie som egenkapital, stiger raskere enn det de klarer å spare. Plikt til å oppgi riktige opplysninger om gjeld Rent juridisk er det ikke noe i veien for å bruke et forbrukslån som egenkapital. Likevel har det skj

Økonomi: Tjene penger utenlands som expat

Mange nordmenn drømmer om å jobbe i utlandet . Norge er en av de tryggeste og rikeste landene i verden. Allikevel bor det knapt fem millioner mennesker i landet vårt. Det å utforske verden og jobbe et par år i utlandet er det veldig mange som har veldig lyst til å gjøre. Tjene penger i utlandet Første steg er å skaffe seg jobb. Det finnes primært to måter å gjøre det på: 1. Man blir utsendt av sin norske arbeidsgiver. 2. Man skaffer seg en utenlandsk (lokal) kontrakt i et annet land. De ulike alternativene har også veldig ofte ulike økonomiske utgangspunkt. Det å være ansatt i en norsk bedrift vil bety at man har norsk lønn. For eksempel kan du ende opp med å bo i Shanghai, men fortsatt tjene 500,000 kroner i året (eller mer). Hvis du tar deg jobb for et kinesisk selskap, så vil du neppe kunne tjene halvparten av 500,000 kroner. Med andre ord: du skal passe på at kontrakten din samsvarer med forventningene dine. Det er veldig sjelden at nordmenn drar utenlands og jobber på lokale